Segítettek a batéi postarablás és a várdai gyilkosság felderítésében

Megerősítette elnöki tisztében a Kaposvári Kistérségi Polgárőr Egyesület tiszújító közgyűlése Domán Tibort. Időközben rendeződtek a viszonyok a megyei szövetséggel.

Személyi ellentétek árnyékolták be korábban a szakmai munkát, és a kapcsolatot a megyei szövetséggel. Ma viszont minden adott ahhoz, hogy a megyeszékhely és a térség tizenhat polgárőrcsoportja csak az értékek védelmével foglalkozzon. Így foglalható össze a kistérségi egyesület közgyűlésének lényege. Domán Tibor újraválasztott elnök elmondta: a normalizálódott viszony jegyében őt magát alelnöknek, Varga Gyulát pedig elnökségi tagnak terjeszti elő a siófoki székhelyű megyei szövetség soros közgyűlése. E baráti gesztus nagyra értékelik. A kézfogás tehát nemcsak a médiának szólt, a kapcsolatok valóban helyreálltak, hangsúlyozta az elnök.

A jelenleg 439 tagú egyesület munkáját továbbra is nagyban segíti a kaposvári önkormányzat, ahol irodát és technikai hátteret kapnak az évi háromnegyed-milliós pénzügyi támogatás mellé. Nem maradt el a megyei önkormányzat segítsége sem, ahonnan szintúgy megkapják mindezt; hamarosan egy új számítógépállomást. Egy üzletember irodaberendezéssel látta e a csapatot.
A közgyűlés a három leköszönt elnökségi tag, Varga András, Veizer Jánosné és Varjas István helyére Csordás Gizellát, Gömöri Katalint és Varga Gyulát választotta.

Továbbra is jó az együttműködésük a rendőrséggel, közreműködtek a batéi postarablás és a várdai gyilkosság felderítésében is. Tevékenységük homlokterében persze nem a bűnüldözés, hanem a bűnmegelőzés, a közterületek és a magánvagyon őrzése, a hipermarketek és iskolák védelme szerepel.

Megfelelnek tehát annak az igénynek, amelyet ?látható polgárőrségként? fogalmazott meg Kaposvár vezetése.

Balassa Tamás, 2007. 10. 28.

Hírlevél és Sajtóanyag: 

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése, Széchenyi 2020

Háziorvosi alapellátás fejlesztése Somogyjád, Várda és Alsóbogát településeken

Háziorvosi alapellátás fejlesztése Somogyjád, Várda és Alsóbogát településeken

Többfunkciós közösségi tér/szolgáltató központ létrehozása Várdán

Többfunkciós közösségi tér/szolgáltató központ létrehozása Várdán, Széchenyi 2020

Belső-Somogy értékeinek megőrzése

Belső-Somogy értékeinek megőrzése

Házi komposztálás népszerűsítése Várdán Projekt

Magyarország Megújul, Széchenyi Terv, Európai Únió