Várda Település Értékei

Gönczi Gergő szobrász művész

Gönczi Gergő szobrász művészSzakirányú tanulmányaimat Miskolcon a Gábor Áron Művészeti Középiskolában kezdtem díszműkovács szakon. Szász Endre festőművész 2001 nyarán művészeti tábort hirdetett meg középiskolások számára Várdán, amely mérföldkő volt az életemben, mivel itt ismerkedtem meg a szobrászattal.

Helyi építészeti értékek Várdán

RÓMAI KATOLIKUS TEMPLOM

Várda Római Katolikus TemplomFő utca 94. Az 1880 körül épült Szt. László kápolna és később a hozzáépített harangtorony védendő építészeti és településtörténeti érték.

Látogatás a Szász kastélynál Várdán

Látogatás a várdai Szász kastélynál2011. szeptember 2-án került sor a Szász kastélynál tett látogatásra egy kiállítás megtekintéssel egybekötve. Tekintsék meg az eseményről készült képeket.

Neves személyek akikre büszkék vagyunk

Köbl József - 56-os hősi halott

A kaposvári Táncsics Gimnázium végzős diákja készenléti szolgálatot látott el 1956-ban a megyeszékhely pártházánál, amikor az orosz katonák elfogták őket. A csapatot falhoz állították és tüzet nyitottak. A rendszerváltás után exhumálták, majd Köbl József hamvait a várdai temetőben helyezték végső nyugalomra. Sírját minden év októberében megkoszorúzzák.

Örökségünk Somogyország Kincse

Örökségünk Somogyország Kincse PlakettSomogy Megye Közgyűlése négy éve döntött arról, hogy évente egyszer, vízkeresztkor, a megyenapon Örökségünk - Somogyország kincse néven címet adományoz az épített és a természetes környezeti, kulturális értékek, illetve különleges teljesítmények elismerésére, amit magánszemélyek vagy közösségek hoztak létre.

Szász Endre festőművész

Szász Endre festő- és grafikus művészSzász Endre festő- és grafikus művész 1926. január 7-én született Csíkszeredán.

Marosvásárhelyen érettségizett, itt került kapcsolatba Kós Károllyal, Szolnay Sándorral, akik felismerték tehetségét és segítették. Tanára Bordy András volt. A Budapesti Képzőművészeti Főiskolán Szőnyi István növendéke volt.

Szász Endre halálának 10. évfordulója

11 évvel ezelőtt, augusztus 18-án hunyt el Szász Endre világhírű festőművész, Várda Község Díszpolgára.
Ez alkalomból várdai emléktáblájánál virágot helyeztek el tisztelői és Várda Község Önkormányzata.

Szobraink

Tekintse meg a Várdán található szobrokat.

Oldalak

Házi komposztálás népszerűsítése Várdán Projekt

Magyarország Megújul, Széchenyi Terv, Európai Únió