Várda a gondozott, virágos községünk

Várda a virágos faluVárdán a 2002-es választásokat követően emelkedett ?községi rangra? a faluszépítés. 2003-ban sokat dolgoztunk a közterületek rendbetételéért, elindítottuk a portaszépítési mozgalmat, amelynek mára szemmel látható eredményei vannak.

Már 2004-ben másoknak is feltűnt, hogy gondozott, virágos község lett Várda. 2004-ben a ?Gondozott, Virágos Község? megyei verseny első díját ítélték a falunak. Az öt év alatt rengeteg elismerés ? amelyet szakemberek ítéltek oda ? közül, ez volt az egyetlen, amelynek anyagi vonzata is volt.

Díjazott virágos község

Díjazott virágos községSajnos a megyei verseny megszűnt, így erkölcsi elismeréseket a ?Virágos Magyarországért? országos versenyen értünk el. 2004-ben az országos versenyen a KITE különdíját kaptuk (Váza, oklevél). 2005-ben országos második helyezést értünk el és az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának és a Város- és Faluvédők Szövetségének különdíját kaptuk. 2006-ban az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium különdíját, egy Zsolnay-vázát, 2007-ben pedig a zsűritől ?Arany Diplomát? kaptunk. Becses a 2007-ben kapott ?Legyen szebb a mi falunk? pályázaton kapott első helyezésünk is. 2008-ban a Szervező Bizottság Díját kapta Várda.

Gondozott parkok és vidéki porták Várdán

Gondozott parkok és vidéki porták VárdánA falu legnagyobb értéke az, hogy a közterületekkel együtt szépülnek a porták is. Minden ház előtt virágok vannak ültetve, az előkertek, udvarok rendezettsége pedig példás. 140 porta a 180-ból zsűri által elismert ?Rendezett, Virágos Porta?. Nézzen körül Várdán, várjuk sok szeretettel!

Házi komposztálás népszerűsítése Várdán Projekt

Magyarország Megújul, Széchenyi Terv, Európai Únió