2019. október 17. csütörtök

Várda a gondozott, virágos községünk

Várda a virágos faluVárdán a 2002-es választásokat követően emelkedett ?községi rangra? a faluszépítés. 2003-ban sokat dolgoztunk a közterületek rendbetételéért, elindítottuk a portaszépítési mozgalmat, amelynek mára szemmel látható eredményei vannak.

Már 2004-ben másoknak is feltűnt, hogy gondozott, virágos község lett Várda. 2004-ben a ?Gondozott, Virágos Község? megyei verseny első díját ítélték a falunak. Az öt év alatt rengeteg elismerés ? amelyet szakemberek ítéltek oda ? közül, ez volt az egyetlen, amelynek anyagi vonzata is volt.

Díjazott virágos község

Díjazott virágos községSajnos a megyei verseny megszűnt, így erkölcsi elismeréseket a ?Virágos Magyarországért? országos versenyen értünk el. 2004-ben az országos versenyen a KITE különdíját kaptuk (Váza, oklevél). 2005-ben országos második helyezést értünk el és az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának és a Város- és Faluvédők Szövetségének különdíját kaptuk. 2006-ban az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium különdíját, egy Zsolnay-vázát, 2007-ben pedig a zsűritől ?Arany Diplomát? kaptunk. Becses a 2007-ben kapott ?Legyen szebb a mi falunk? pályázaton kapott első helyezésünk is. 2008-ban a Szervező Bizottság Díját kapta Várda.

Gondozott parkok és vidéki porták Várdán

Gondozott parkok és vidéki porták VárdánA falu legnagyobb értéke az, hogy a közterületekkel együtt szépülnek a porták is. Minden ház előtt virágok vannak ültetve, az előkertek, udvarok rendezettsége pedig példás. 140 porta a 180-ból zsűri által elismert ?Rendezett, Virágos Porta?. Nézzen körül Várdán, várjuk sok szeretettel!

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése, Széchenyi 2020

Háziorvosi alapellátás fejlesztése Somogyjád, Várda és Alsóbogát településeken

Háziorvosi alapellátás fejlesztése Somogyjád, Várda és Alsóbogát településeken

Többfunkciós közösségi tér/szolgáltató központ létrehozása Várdán

Többfunkciós közösségi tér/szolgáltató központ létrehozása Várdán, Széchenyi 2020

Belső-Somogy értékeinek megőrzése

Belső-Somogy értékeinek megőrzése

Házi komposztálás népszerűsítése Várdán Projekt

Magyarország Megújul, Széchenyi Terv, Európai Únió