Falun tanulni is jobb

Minden rejtekhely foglalt a várdai faluház környékén. A tuja mögött és az asztal alatt is megbújt valaki, de még a fűben is hasal egy szőke kislány.

A Kinizsi-lakótelepi iskola kis diákjai számháborúznak, a jelek szerint remekül érzik magukat. Azt állítják: a falusi környezetben még tanulni se olyan rossz. Évek óta kijárnak a várdai falusi iskolába így a tanév vége felé, mivel idén azonban egészen korán jöttek, elég kötött a program, hiszen tanulni is muszáj: hátra vannak még az év végi felmérők.

Varga Ildikó pedagógus épp a tízóraira keni a vajas kenyereket, a kellemes levegőtől még a legfinnyásabb kisdiák étvágya is megjön és este úgy elnyomja őket az álom, hogy fél tízre mind alszanak.

Várdai falusi iskolaA falusi környezetben még tanulni se olyan rossz

A szülők beosztották minden napra, hogy melyikük hozza ki a gyerekeknek az ebédet ? mondja Varga Ildikó. Délelőtt magyart és matekot tanítunk, délután technikát és rajzot, kézműves foglalkozás is lesz meg tornaóra, az angol tanár kolléganőm pedig kijön megtartani az óráit.

A falu idős asszonyai nagy szeretettel várják minden évben a gyerekeket, az egyiküknél a ház körüli állatokról és növényekről tudhatnak meg érdekességeket, míg egy másik nagymama, Rózsi néni a minap pizzát sütött nekik kemencében.

A két pedagógus azt mondja: évről-évre szívesen jönnek, hiszen nemcsak a diákok, de a szüleik is lelkesednek a falusi iskoláért.

Dátum: 2010. május 5. - Írta: Meiszterics Eszter - Cikk forrása: Sonline

Hírlevél és Sajtóanyag: 

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése, Széchenyi 2020

Háziorvosi alapellátás fejlesztése Somogyjád, Várda és Alsóbogát településeken

Háziorvosi alapellátás fejlesztése Somogyjád, Várda és Alsóbogát településeken

Többfunkciós közösségi tér/szolgáltató központ létrehozása Várdán

Többfunkciós közösségi tér/szolgáltató központ létrehozása Várdán, Széchenyi 2020

Belső-Somogy értékeinek megőrzése

Belső-Somogy értékeinek megőrzése

Házi komposztálás népszerűsítése Várdán Projekt

Magyarország Megújul, Széchenyi Terv, Európai Únió