Brutális gyilkosság döbbentette meg a várdaiakat

Tragédia ? Egy idős házaspárt ölt meg, a gyanúsítottat forró nyomos felderítés során elfogták a rendőrök

Mindenkit letaglózott a vérfürdő. Düh, félelem, elkeseredettség ? a település lakói értetlenül állnak a felfoghatatlan tragédia előtt. A gonosztevőt örökre a rácsok mögé juttatnák.

? Pár ezer forintért vagy egy traktorért gyilkolták meg az apámat és az anyámat? ? réved maga elé az áldozatok 47 éves fia, Lukács Sándor. ? A világ legsúlyosabb bűnét követte el a gyilkos, aki ismerte a szüleimet. Munkát, kenyeret adtak neki korábban, én is emlékszem rá. Borzalmas; nem hiszem el, hogy ez velünk megtörtént...

Az egyik kaposvári iskolában tanárként dolgozó férfi gyakran segített szüleinek a gazdasági munkában. A család nyolcvan-öt hektárt művelt meg. A férfi szerdán is Várdára utazott, a házat azonban zárva találta, s az egyik traktornak nyoma veszett. A helyiek azt mondják: a gyilkos ezzel menekült el Osztopánig. A feltételezett elkövetőt később Somogyjádon kapták el a rendőrök.

? Az apám sugárkezelésre járt Kaposvárra, s a tettes nyilván kihasználta az alkalmat, hogy nem volt itthon ? nyilatkozta lapunknak. ? Az udvaron anyám talán meglepte a gyilkost, aki ekkor sújthatott le rá. Ő volt az első áldozat. Apámat valószínűleg baltával ölte meg; a helyszín erről árulkodik. A konyhában mindent elborított a vér...

Gyászba borult Várda; szerdán fekete zászlót tűztek a polgármesteri hivatalra. A közösség egy emberként siratja a házaspárt. A boltban, a kocsmában és az utcán is csak az öldöklésről volt szó.
? A pokolfajzatot soha nem szabad kiengedni a börtönből ? háborog Csabi Jenőné, aki ismerőseivel beszélgetett a tragédiáról. ? Borzalmas, hogy a mi falunkban gyilkosság történt.

? Köztiszteletben álló emberekkel végeztek ? mondja elérzékenyülve Varga András polgármester. ? A faluban mindenki szerette a Sanyi bácsit és a Göngyi nénit. Iszonyat, amit a jádi férfi elkövetett.

Retteg a falu

Retteg a falu ? állította egy helybeli asszony. ? A gyilkos iránt nem érzek könyörületet. Kár, hogy Magyarországon nincs halálbüntetés. Aki ilyet csinál, azt fel kellene kötni.
? Gépkocsirakodóként együtt dolgoztunk ? ezt már Antal László említette a vendéglőben, amikor a feltételezett elkövetőről kérdeztük. ? Az agyam leblokkolt, amikor meghallottam, hogy mit tett. Én még azóta se tértem magamhoz.

A boltos házaspár az áldozatot és az emberöléssel gyanúsított középkorú somogyjádi férfit egyaránt ismerte. ? Sanyi bácsi az Áfornál dolgozott régebben, s tanuló koromban rendszeresen találkoztam vele. Áldott jó ember volt ? emlékezett vissza a meggyilkolt férfire Kocza Andrásné. A férj úgy tudja: az elfogott férfi évekig traktoros-ként dolgozott a szövetkezetben. S ahogy hallotta, állítólag több balhéja volt. Meggyűlt a baja a törvénnyel...

Kegyetlen vallomás

A fiam 17 éves, imádta a nagyszüleit ? roskadt magába Lukács Sándor. ? Keserves vallomás volt, amikor beszámoltam a szörnyű igazságról. Először nem hitte el... Óriási csapás érte a családot. A fiam félig-meddig várdai; itt nőtt fel, rajongott a papáért és a mamáért. Amikor csak tehette, eljött velem. Szívesen dolgozott a gazdaságban, a környéket jól ismeri. Nem tudom, hogy szegény srác miként dolgozza fel a történteket.

Harsányi Miklós, 2007. 9. 20.

Hírlevél és Sajtóanyag: 

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése, Széchenyi 2020

Háziorvosi alapellátás fejlesztése Somogyjád, Várda és Alsóbogát településeken

Háziorvosi alapellátás fejlesztése Somogyjád, Várda és Alsóbogát településeken

Többfunkciós közösségi tér/szolgáltató központ létrehozása Várdán

Többfunkciós közösségi tér/szolgáltató központ létrehozása Várdán, Széchenyi 2020

Belső-Somogy értékeinek megőrzése

Belső-Somogy értékeinek megőrzése

Házi komposztálás népszerűsítése Várdán Projekt

Magyarország Megújul, Széchenyi Terv, Európai Únió