V. Önkormányzati Hírlevél - Várda, 2011. május

Kedves Várdaiak!

Az aktuális rendezvények és programok miatt készült ez az előzetes Hírlevél. Szeretnénk felhívni figyelmüket 1-2 programra, amelyekről írásos formában amúgy is tájékoztattuk volna Önöket, de ez így most egyszerűbb és hatékonyabb. A programokat, híreket csokorba szedtük és így adjuk közre.

Olvassák figyelmesen.
Üdvözlettel: Varga András

Gyermeknap

- Május utolsó vasárnapja hagyományosan Nemzetközi Gyermeknap! Ez alkalomból is nagy szeretettel köszöntjük a várdai gyerekeket illetve szüleiket. Gondtalan, sikeres, mosolygós életet kívánunk és jó egészséget!

A Gyermeknap története egészen 1920-ig nyúlik vissza. Elsőként Törökországban került sor a Gyermeknap megünneplésére, később azonban az ENSZ létrehozta az Egyetemes Gyermeknap Intézményét, s ma már a világ legtöbb országában sor kerül a Gyermeknap megünneplésére. Hazánkban 1931 óta ünneplik a Gyermeknapot, minden évben május utolsó vasárnapján. A kezdetekkor még ?Gyermekek Hete? volt az ünnep neve.

A várdai önkormányzat külön figyelmet fordít arra, hogy egész évben segítse, támogassa, élményhez jutassa itt helyben a várdai gyerekeket. A Gyermeknap tiszteletére külön programot ezúttal nem terveztünk.
Az Önkormányzat valamennyi várdai gyereket ez alkalomból fagyizni hívja! Valamennyi helyi gyereknek /14 éves korig/ eljuttatunk 1-1 fagyijegyet, amelyet egy hét alatt a Várdán megforduló ?Jégmámor? mobil fagyizónál kívánsága szerint beválthat. Első alkalommal 29-én vasárnap 18 órakor érkezik a fagyis az Újtelepi játszótérre, majd kb. 18.30-tól a belső faluba. Az utalványok beválthatóak lesznek még 1 hétig, hétfőn, szerdán, pénteken illetve még június 5-én vasárnap is 17-18 óra között Várdán. Mindkét játszótérnek ez alkalomból 1-1 focilabdát ajándékozunk, amelyeket focizni szerető, a sportot gyakran űző gyerekekre bízunk.

Sok rendezvény lesz ezen a napon. Kaposváron pl. a ?Festők Városa? programmal, illetve többen jelezték, hogy családi kirándulásokat terveztek. Ezért is választottuk a köszöntésnek ezt a formáját.

Gyugyi búcsú

Amióta ismételten felelevenítették a szervezők a Gyugyi búcsút, gyakorlatilag azóta szervezetten részt veszünk a rendezvényen. A Búcsúba ismételten meghívták Várdát és tervezzük, hogy csoportosan utazunk ismét Gyugyra.

A Búcsú ezúttal 2011. június 4-én szombaton lesz.

16.00 órakor indulnak a zarándok csoportok az Árpád-kori templomhoz, ahol a Szabadtéri Szentmisét dr. Ladocsai Gáspár püspök atya celebrálja. A megemlékezésen közreműködik többek között Móring József Attila országgyűlési képviselő úr mellett több neves közéleti személyiség és többek között Dévai Nagy Kamilla előadóművész is. A program végeztével estebédre- egytálételre várjuk a résztvevőket (babgulyás).

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Várdáról autóbusszal megyünk. A jelentkezők számától tesszük függővé, hogy mekkora busszal. Indulás 14.30 órakor a Borostyán étterem. 14.40 órakor a COOP-Bolt elől. Visszaérkezés Kb. 19.30-20.00 Várdára. Részvételi díj 300Ft/személy, ami tartalmazza az utazás és az étkezés költségeit is. Jelentkezni 31-én kedd 16 óráig lehet a Hivatalban személyesen vagy telefonon 589-008 (Szijj Mária).
A megnehezedett anyagi körülmények ellenére is tervezünk további kirándulásokat, amelyeket a következő Hírlevélben teszünk közhírré.

Virágvásár

Tar Zsolt kertészetének legutóbbi muskátli és virágvására nagy sikert aratott. Rengeteg vásárló és hatalmas forgalom jellemezte a rendezvényt. Ígéretéhez híven a Kaposfői Virágkertészet is megrendezi a temető előtt a virágvásárát. Hétfőn, május 30-án 18 órától a temető előtt, különféle egynyári virágok vására lesz, kedvezményesen.
Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Egy álhírről

Így a Hírlevél útján szeretnék egy faluszerte terjengő hírt pontosítani, helyére tenni. Mucsel István egykori várdai lakos sajnálatos módon elhunyt. Miután közvetlen hozzátartozói /fia, felesége/ is korábban már elhunytak így egyetlen vérszerinti hozzátartozója maradt, édesanyja, Samu Imréné, a Jókai u. 136. szám alatti volt várdai lakos.
Samu néni 92 éves, Patalomban a szociális otthonban él, döntően az önkormányzat gondoskodásának ??köszönhetően. ?Szerencsére még van olyan mentális állapotban, hogy fia temetéséről gondoskodni akar. Kérésére, illetve az unokái felhatalmazása alapján az önkormányzat, illetve személy szerint a polgármester, mint egykori szomszéd és család ismerőse nevükben segíti a temetés megszervezését.
Az elhunytat nem az Önkormányzat és nem a község temetteti el. A szertartás Kaposváron lesz, arról az érdekeltek a Somogyi Hírlapban gyászjelentést fognak közzé tenni.

Te-Szedd

Sikeres volt a TE-SZEDD országos szemétgyűjtési akció. 28-an, számomra meglepően sok zsák szemetet szedtünk össze. A 240 somogyi település közül mindössze 60 település nevezett be az akcióba, a rendkívül intenzív kampány ellenére. Köszönöm a résztvevőknek a munkájukat és köszönöm annak a 20 főnek is a jelzését, akik előre jelezték, hogy más program miatt ezen az akción nem tudnak részt venni. ? És köszönjük Önnek is, hogy nem szemetel!

Ajánló

Kedves Várdai Fiatalok! Ajánlom szíves figyelmetekbe a www.krefiti.hu weboldalt megtekintésre. Az oldalon sok hasznos információt találtok. Elérhető magazinjuk is, mely pályázatot hirdetett azzal a céllal, hogy a kreatív fiatalokat segítse ? munkáikat publikálja, kapcsolatok kialakításában nyújtson segítséget, stb. Az oldalon fórumot üzemeltetnek, ahol, ha kérdésed van, felteheted, ha véleményed van, bármiről, azt megoszthatod. Ha esetleg rendelkezel már nem használt tanszerekkel azt az apróhirdetések rovatban megjelentetheted, így segíthetsz másoknak.
Ha van programajánlatod, oszd meg másokkal is, ajánld. Ez a lap nem Neked készült, ezt a lapot Te készíted!

Leveledet a szerkesztoseg@krefiti.hu címre várják. Ragadj klaviatúrát és írj, alkoss, kérdezz, tervezz, tanácsolj, ajánlj, segíts!

Hírlevél és Sajtóanyag: 

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése, Széchenyi 2020

Háziorvosi alapellátás fejlesztése Somogyjád, Várda és Alsóbogát településeken

Háziorvosi alapellátás fejlesztése Somogyjád, Várda és Alsóbogát településeken

Többfunkciós közösségi tér/szolgáltató központ létrehozása Várdán

Többfunkciós közösségi tér/szolgáltató központ létrehozása Várdán, Széchenyi 2020

Belső-Somogy értékeinek megőrzése

Belső-Somogy értékeinek megőrzése

Házi komposztálás népszerűsítése Várdán Projekt

Magyarország Megújul, Széchenyi Terv, Európai Únió