Elindult a termelés a várdai biogázüzemben

Az üzem, az utolsó fillérig a beruházó pénzéből épült. Egy fillér állami, pályázati támogatás nélkül, teljesen a beruházó, a Várdán alapításának 50. születésnapját ünneplő holland vállalat a KURSTJENS BV és ügyvezető tulajdonosa Joop Kurstjens pénzéből.
A projekt mindenképpen a magyar hulladékgazdálkodási és agrár szektor számára innovatív beruházást jelent, a megújuló energiaforrások hatékony hasznosításával, a mezőgazdasági üzemek teljesítményének és minőségének javításával és a termőföld termőképességének javításával, egy felfogásában teljesen újszerű termelésű struktúra megvalósításával.
Örüljünk a beruházásnak, akármilyen nehezen is épült, de elkészült és termel. Bízom abban, hogy akinek a jövőben lehetősége lesz rá, az segíti is az üvegházas kertészet megvalósítását, amihez adott a terület, a rendezett jogi környezet és az energia is.
Várjuk az Uniós pályázatokat és remélhetőleg, szervezetten és gyorsabban felépülhet a 60-80 munkahelyet létrehozó beruházás, amelyre a környező településeknek égetően nagy szükségük van!

Varga András
polgármester

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése, Széchenyi 2020

Háziorvosi alapellátás fejlesztése Somogyjád, Várda és Alsóbogát településeken

Háziorvosi alapellátás fejlesztése Somogyjád, Várda és Alsóbogát településeken

Többfunkciós közösségi tér/szolgáltató központ létrehozása Várdán

Többfunkciós közösségi tér/szolgáltató központ létrehozása Várdán, Széchenyi 2020

Belső-Somogy értékeinek megőrzése

Belső-Somogy értékeinek megőrzése

Házi komposztálás népszerűsítése Várdán Projekt

Magyarország Megújul, Széchenyi Terv, Európai Únió