Elindult a termelés a várdai biogázüzemben

Az üzem, az utolsó fillérig a beruházó pénzéből épült. Egy fillér állami, pályázati támogatás nélkül, teljesen a beruházó, a Várdán alapításának 50. születésnapját ünneplő holland vállalat a KURSTJENS BV és ügyvezető tulajdonosa Joop Kurstjens pénzéből.
A projekt mindenképpen a magyar hulladékgazdálkodási és agrár szektor számára innovatív beruházást jelent, a megújuló energiaforrások hatékony hasznosításával, a mezőgazdasági üzemek teljesítményének és minőségének javításával és a termőföld termőképességének javításával, egy felfogásában teljesen újszerű termelésű struktúra megvalósításával.
Örüljünk a beruházásnak, akármilyen nehezen is épült, de elkészült és termel. Bízom abban, hogy akinek a jövőben lehetősége lesz rá, az segíti is az üvegházas kertészet megvalósítását, amihez adott a terület, a rendezett jogi környezet és az energia is.
Várjuk az Uniós pályázatokat és remélhetőleg, szervezetten és gyorsabban felépülhet a 60-80 munkahelyet létrehozó beruházás, amelyre a környező településeknek égetően nagy szükségük van!

Varga András
polgármester

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése, Széchenyi 2020

Házi komposztálás népszerűsítése Várdán Projekt

Magyarország Megújul, Széchenyi Terv, Európai Únió