?Virágozzék ezer virág? felhívás a virágos Várdáért

Virágozzék ezer virágA várdai közterületeken évente közel 6-10 ezer tő virág pompázik. A hagyományos faluképhez, a népi kultúrához tartozó tradicionális magyar virágoskertek virágaitól a kertészetek, virágkereskedések által újabban forgalmazott divatos virágpalánták sokaságáig folyamatosan díszítik a közterületeinket.

Egy ötszáz fős település költségvetése egyik évben sem bírja el, hogy a virágpalántákat, magvakat piaci áron vásárolják meg. Minden évben a lakosságtól, támogatóktól, a község barátaitól, partnereitől kapott támogatások és a saját nevelésű virágpalánták egészítették ki a költségvetésünk 100 ezres nagyságrendű, faluszépítésre fordítható összegét. Ennek az összefogásnak köszönhető a virágok sokasága, amely folyamatosan felüdülést jelent a Várdán megforduló látogatóknak.

A falu egyedisége a rendezett, szép virágos porták sokasága és a virágos közterületek harmonikus összhangja.

Várdai képeslap virágjegy

Várdai képeslap virágjegy

Az elmúlt három évben történt anyagi ráfordításokat ?virágjegyek? értékesítéséből teremtettük elő. A ?virágjegyek? valójában sorszámozott képeslapok, amelyek a sorszámozásnak köszönhetően nyomon követhetők, bizonylati pontossággal könyvelhetők.

A jövő évi önkormányzati megszorítások miatt, itt, a világhálón keresztül kérjük a szépre fogékony, virágszerető látogatók támogatását. Kérjük Önt, lépjen kapcsolatba településünkkel, ha értékeli Szász Endre emberi nagyságát, művészetét ? a falu törekvéseit.

Kérem, ha teheti, vásároljon virágjegyet-képeslapot, tegyen a virágos várdai falukép érdekében!

Egy képeslap ára 200 Ft, ezen öt virágpalántát vásárolhatunk!

A hírnév kötelez, a 2009-es miniszterelnöki különdíj, vagy az eddig elnyert díjaink is ösztönöznek, hogy lépjünk előre!

Nem várunk százezreket. Ahogy a lehetősége engedi és fontosnak tartja, hogy Szász Endre egykori faluját, a virágos- és madárbarát kisközséget kérem, ezzel a gesztussal is támogassa. Jó néven vesszük palánták, virágmagvak, díszcserjék adományozását is.

Az adományozók, segítők az ezer forint felett virágjegyet vásárlók névsorát honlapunkon közzétesszük. Kérem, hogy esetleges támogatási szándékát a info@varda.hu címen, e-mail-ben jelezze. A technikai feltételekről levélben tájékoztatjuk.

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése, Széchenyi 2020

Háziorvosi alapellátás fejlesztése Somogyjád, Várda és Alsóbogát településeken

Háziorvosi alapellátás fejlesztése Somogyjád, Várda és Alsóbogát településeken

Többfunkciós közösségi tér/szolgáltató központ létrehozása Várdán

Többfunkciós közösségi tér/szolgáltató központ létrehozása Várdán, Széchenyi 2020

Belső-Somogy értékeinek megőrzése

Belső-Somogy értékeinek megőrzése

Házi komposztálás népszerűsítése Várdán Projekt

Magyarország Megújul, Széchenyi Terv, Európai Únió