?Virágozzék ezer virág? felhívás a virágos Várdáért

Virágozzék ezer virágA várdai közterületeken évente közel 6-10 ezer tő virág pompázik. A hagyományos faluképhez, a népi kultúrához tartozó tradicionális magyar virágoskertek virágaitól a kertészetek, virágkereskedések által újabban forgalmazott divatos virágpalánták sokaságáig folyamatosan díszítik a közterületeinket.

Egy ötszáz fős település költségvetése egyik évben sem bírja el, hogy a virágpalántákat, magvakat piaci áron vásárolják meg. Minden évben a lakosságtól, támogatóktól, a község barátaitól, partnereitől kapott támogatások és a saját nevelésű virágpalánták egészítették ki a költségvetésünk 100 ezres nagyságrendű, faluszépítésre fordítható összegét. Ennek az összefogásnak köszönhető a virágok sokasága, amely folyamatosan felüdülést jelent a Várdán megforduló látogatóknak.

A falu egyedisége a rendezett, szép virágos porták sokasága és a virágos közterületek harmonikus összhangja.

Várdai képeslap virágjegy

Várdai képeslap virágjegy

Az elmúlt három évben történt anyagi ráfordításokat ?virágjegyek? értékesítéséből teremtettük elő. A ?virágjegyek? valójában sorszámozott képeslapok, amelyek a sorszámozásnak köszönhetően nyomon követhetők, bizonylati pontossággal könyvelhetők.

A jövő évi önkormányzati megszorítások miatt, itt, a világhálón keresztül kérjük a szépre fogékony, virágszerető látogatók támogatását. Kérjük Önt, lépjen kapcsolatba településünkkel, ha értékeli Szász Endre emberi nagyságát, művészetét ? a falu törekvéseit.

Kérem, ha teheti, vásároljon virágjegyet-képeslapot, tegyen a virágos várdai falukép érdekében!

Egy képeslap ára 200 Ft, ezen öt virágpalántát vásárolhatunk!

A hírnév kötelez, a 2009-es miniszterelnöki különdíj, vagy az eddig elnyert díjaink is ösztönöznek, hogy lépjünk előre!

Nem várunk százezreket. Ahogy a lehetősége engedi és fontosnak tartja, hogy Szász Endre egykori faluját, a virágos- és madárbarát kisközséget kérem, ezzel a gesztussal is támogassa. Jó néven vesszük palánták, virágmagvak, díszcserjék adományozását is.

Az adományozók, segítők az ezer forint felett virágjegyet vásárlók névsorát honlapunkon közzétesszük. Kérem, hogy esetleges támogatási szándékát a info@varda.hu címen, e-mail-ben jelezze. A technikai feltételekről levélben tájékoztatjuk.

Házi komposztálás népszerűsítése Várdán Projekt

Magyarország Megújul, Széchenyi Terv, Európai Únió