Turisztikai infrastruktúra fejlesztése Csombárdon

A projekt keretében a turisztikai infrastruktúra fejlesztéséhez az alábbi eszközök kerültek beszerzésre:

  • Nyitott kiülő - 3 db

A beszerzett eszközökön felül a kötelezően előírt nyilvánosság biztosítása érdekében 3 db projekt tábla is beszerzésre és kihelyezésre került.

Csombárd Községi Önkormányzat az alternatív turizmus mellett tette le a voksát a tömegtúrizmussal szemben. Ennek lényege, hogy a benne résztvevő turisták szemléletmódjuk alapján óvják a természetet, kíváncsiak a helyi kultúrára és azt szeretnék megőrizve megismerni. Ezen célok mentén döntött a képviselő-testület a turisztikai infrastruktúra fejlesztésének a lehetőségeiről. Annak érdekében, hogy a természeti környezetet megőrizzük és egyben a településünket szebbé, komfortosabbá és a turisták számára vonzóbbá tegyük 3 db fedett pergola beszerzését valósítottuk meg. A fedett pavilonok a településünk legfrekventáltibb helyén kerültek elhelyezésre. Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy Csombárd településképébe illeszkedjenek a beszerzett pavilonok. Annak érdekében, hogy a falusi turizmus fellendüljön Csombárdon is a projekt keretében szorosan együttműködünk a környező településekkel. Ennek első lépése volt, hogy Hetes Község Önkormányzatával és Várda Községi Önkormányzattal már meg is kötöttük az együttműködési megállapodásunkat. A turizmus fejlődését önállóan nem lehet megoldani, a környező településeken elérhető turisztikai desztinációkra mindenképpen fel kell hívni a figyelmet, mert a térségünk csak ezen szempontok figyelembevételével fejlődhet.

A minőségi turizmus fokozása érdekében adtuk be a támogatási kérelmünket olyan infrastrukturális fejlesztésekre, ami a meglévő turisztikai potenciált vonzóbbá, kényelmessé a látogatók számára komfortosabbá teszi.

Csombárd Községi Önkormányzat már a „Turisztikai szolgáltatások fejlesztése” című VP6-19.2.1.-31-2.2.2-17 kódszámú pályázati felhívás meghirdetését megelőzően tagja volt az Észak-Kaposi Partnerek Vidékfejlesztési Egyesület LEADER HACS-nak.

Csombárd Községi Önkormányzat a fejlesztést minden elszámolt tétel vonatkozásában helyi, a Kaposvári járás területén székhellyel/telephellyel rendelkező szállítóval valósította meg.

Csombárd Községi Önkormányzat a fejlesztéshez a fenntartási időszak alatt együttműködik a megvalósítás helye (Csombárd) szerinti településen lévő vagy más térségi (HACS illetékességi területén/Kaposvári járásban lévő) turisztikai szolgáltatóval/szereplővel, annak kínálathoz kapcsolódik. Hetes Község Önkormányzatával és Várda Községi Önkormányzattal a támogatási kérelem benyújtásakor együttműködési megállapodásokat kötöttünk.

Csombárd Községi Önkormányzat a projekt révén megvalósult fejlesztést a HACS honlapján kívül, legalább 2 helyi (LEADER HACS illetékességi területén működő) vagy térségi (Kaposvári járás területe) médiában/honlapon népszerűsíti.

A projekt innovatív jellegét adja, hogy a beszerzett pavilonok nem rögzített telepítésűek, hanem lehetőség van azok áthelyezésére. Nagyobb rendezvények esetében a filagóriákat a fő rendezvény helyszínre lehet áttelepíteni, azaz a mobilitásuk biztosított. A beszerzésekkel teljesen megújult a településkép, és esztétikus képet sugároz azontúl, hogy a Csombárdra látogató turisták kényelmét is szolgálja. A filagóriák méretének meghatározásánál fontos szempont volt az is, hogy a kerékpáros turisták is használni tudják, a belső méretek miatt rossz időben akár a kerékpárt is el lehet helyezni a pavilonon belül. A projekt megvalósításával már egy magasabb komfortfokozatú turisztika infrastruktúra létesült, amely iránt folyamatos és jelentős igény jelentkezik Csombárdon és a környező településeken.

A Pályázati felhívás 3.1.2.1. Kötelezően megvalósítandó, önállóan nem támogatható tevékenységek pontjában meghatározott Tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása kötelezettségnek a Vidékfejlesztési Program 2014-2020 Kedvezményezettek Tájékoztatási Kötelezettségei útmutató „VP KTK 2020” című dokumentumban foglaltaknak megfelelően eleget tettünk, a projekt tábla kihelyezésre került.

Csombárd filagória

Csombárd filagória

Kategória: 

Magyar Falu Program

Magyar Falu Program

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése, Széchenyi 2020

Háziorvosi alapellátás fejlesztése Somogyjád, Várda és Alsóbogát településeken

Háziorvosi alapellátás fejlesztése Somogyjád, Várda és Alsóbogát településeken

Többfunkciós közösségi tér/szolgáltató központ létrehozása Várdán

Többfunkciós közösségi tér/szolgáltató központ létrehozása Várdán, Széchenyi 2020

Belső-Somogy értékeinek megőrzése

Belső-Somogy értékeinek megőrzése

Házi komposztálás népszerűsítése Várdán Projekt

Magyarország Megújul, Széchenyi Terv, Európai Únió