2018. április 26. csütörtök

2010

Fecske az év madara 2010. évben

Füstifecske az év madara 2010. évbenAusztrália kivételével minden kontinensen elterjedt vándormadár, csak a hideg éghajlati övet és a sivatagos területeket kerüli.

Ezüst hárs az év fája 2010. évben

Ezüst hárs az év fája 2010. évbenAz ezüst hárs (Tilia tomentosa) Magas termetű (25?30 m), szabályos alakú fa. Koronája fiatalon kúp alakú. A törzse egyenes, a kérge sima, zöldesszürke, idősebb korában finom repedések tarkítják. Ágai egyenletesen veszik körül a sudarat; fiatalon meredeken felfelé tartanak.

Alkotótábor Várdán 2010. év

Tekintse meg a 2010. évi Várdai Alkotótábor alkalmával készült képeket.

Újtelepi Juniális 2010. év

Tekintse meg a 2010. évi Újtelepi Juniális alkalmával készült képeket.

Várdai Falunap 2010. szeptember 11.

A falunap hagyományosan egy-egy közösség ünnepe. Az együvé tartozás a közös örömök, bánatok, kissebb és nagyobb sikerek, továbbá a kikapcsolódás, a gondtalan szórakozás fóruma - színtere. Ezért egy jókedvű találkozás, kikapcsolódás megteremtését szervezzük évek óta. Az idén is gazdag programmal, hagyományos és újszerű műsorszámokkal és bizakodásra is okot adó bejelentésekkel színesített napot szerveztünk.

Képgaléria 2010. Várdai Falunap és Zöld Fesztivál

2010. év Madarak és Fák Napja Várdán

A Madarak és Fák Napja alkalmából immár 5. Alkalommal rendezett találkozót az általános iskolások számára a várdai Önkormányzat és az MME Kaposvári Csoportja Várdán, az ország első Madárbarát Településén.
A nagysikerű, színvonalas rendezvényen volt solymászbemutató, madárröptetés, szoboravatás, játszóház és vetélkedő is.
A félnapos velkedőn Kaposfő csapata szerepelt a legjobban, Juta és Szenna előtt. A rendezvényen megfordult mintegy 200 látogatót Az ország leghíresebb "Madara", Erdei Zsolt "Madár"profi ökölvívó világbajnok levélben köszöntötte.

Biogáztól pörög fel Várda gazdasági motorja

Bokrétaünnepséget hirdettek, de ígéretes bejelentéseket is tettek a várdai biogázüzemnél szombaton. A holland Kurtjens BV 2,5 milliárdos beruházása ősszel kezdheti a próbaüzemet, és a hozzákapcsolódó üvegház-kertészet mellé máris új befektetőjelöltek vannak. A két érdeklődő már területet is vásárolt a várdai határban.

Kaposváré az ország legszebb főtere

Kaposváron található Magyarország legszebb főtere és főutcája ? így értékelte a Virágos Magyarországért szervező bizottsága és a Magyar Turizmus Zrt. azt a munkát, amelyet a somogyi megyeszékhely végzett a belváros átalakításával.

A Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny balatonfüredi díjkiosztóján a belváros átalakításáért a somogyi megyeszékhelynek ítélték a Magyarország legszebb főtere, főutcája díjat. Az elismerést ? melyet az idén először adtak át ?, Szita Károly polgármester vette át pénteken.

Alkotó kis kezek Várdán

Szorgos kis kezek hajtogatták a textíliákat, varrták a gombot Török Emőke babakészítővel. Bár a tű olykor a törpe ujjuk hegyét is érte, mégsem adták fel az aprólékos munkát a gyerekek.

Így megy ez már évek óta ilyentájt a várdai alkotótáborban, melyet az egykori Szász-alkotótáborok mintájára rendeztek meg ezúttal is, immár harmadik alkalommal. A hagyomány ugyan művészpalántákat követelne, ám a festőművész halála óta újjászervezve, a szépre fogékony gyerekeknek találnak ki programokat a szervezők.

Oldalak

Házi komposztálás népszerűsítése Várdán Projekt

Magyarország Megújul, Széchenyi Terv, Európai Únió